Manifest concentració pels Cristians Perseguits l’11 de Març

Posted on

Foto d'Agustí Codinach
Foto d’Agustí Codinach

“Cuando oigo que tantos cristianos en el mundo están sufriendo, ¿soy indiferente, o es como si sufriera uno de mi familia? Cuando pienso u oigo decir que muchos cristianos son perseguidos y hasta dan la vida por su fe ¿eso toca mi corazón, o no me llega? ¿Cuántos de Uds están orando por los cristianos que son perseguidos?” Papa Francisco.

Avui, davant les paraules del Papa Francesc,  hem realitzat una vetllada d’oració guiada pel silenci i l’esperança; tenint un record en el nostre cor, pels nostres germans cristians d’Iraq i Síria; d’Egipte i Nigèria; i de molts altres indrets on encara avui són perseguits pel simple fet de dir-se seguidors de Jesucrist.

Demanem prou indiferència de les nostres institucions; prou indiferència de la nostra societat i dels propis cristians. Que no sigui per motius ideològics que no es reconegui aquesta realitat!!! Siguem valents i diguem no!!! A l’extremisme i violència a Orient Pròxim, no a la instrumentalització de l’Islam per part d’uns pocs trencant la pau que havia existit entre els diversos pobles i provocant la desaparició d’aquelles comunitats cristianes que fa més de 2000 anys que han viscut a la regió de forma ininterrompuda, i que són els últims vetlladors del patrimoni humà, espiritual i cultural, ciment de la tradició i cultura occidental.

Avui estem aquí, a la plaça Sant Jaume, enmig de la plaça pública, per fer presents a través l’oració als nostres germans en la fe, reafirmant que davant la injustícia, un no pot girar l’esquena. Creiem en què un món de pau i convivència és possible, no perdem l’esperança, però som també conscients que en el segle XXI, moment on sembla que els drets humans i els valors estan més vius que mai, almenys de paraula, avui més que mai són assassinats, perseguits i obligats a marxar de les seves llars milers de persones pel simple fet d’exercir la seva llibertat!!!: cristians; yazidis, musulmans…

Tota vida humana conta per igual, tota persona té una dignitat inviolable i cada assassinat significa un fracàs per la comunitat humana.

Però nosaltres resem i sortim al carrer no demanant venjança o odi, sinó justícia però des del perdó i la misericòrdia, perquè som conscients que la major força transformadora és l’amor. Per tots aquests motius demanem als musulmans a aïllar aquells grups que s’aprofiten de l’Islam i realitzem una crida a les institucions catalanes i espanyoles perquè donin exemple de solidaritat amb accions d’ajuda concreta, amb l’objectiu de poder viure en un món més humà, més just.

Deixa un comentari