Què és Catjove?

foto de Inés Codina y Ester Codina

Ver versión en Castellano

Què som?

Som l’associació Catalunya Jove (Catjove) que neix de forma oficial el gener del 2013. El nostre principal objectiu és que el pensament cristià estigui present entre els joves fen-nos presents i actuants a l’espai públic.

Qui som?

Una associació formada per joves d’edats compreses entre 17 i 30 anys. Som joves que creiem en la necessitat de la presencia dels valors cristians en la societat i de manera especial en altres joves com nosaltres: amics, companys de feina i estudis, grups de joves.

Som joves amb esperança que creiem que un món millor és possible seguint el missatge de l’Església i Jesucrist i compromesos en la societat on vivim, treballant dia a dia amb esperit de servei, per la transformació social dirigida a construir una societat més justa i humana.

Què fem i pretenem?

Els dos principals eixos d’actuació són la formació y l’actuació.

  • La formació dirigida a dotar-nos com a joves d’uns forts fonaments i també de capacitat practiques per a ser capaços de sortir al carrer i als mitjans a transmetre el nostra pensament als altres joves. Aquesta formació s’obtindria a partir de formació continua, xerrades amb personalitats i debat intern.
  • L’acció com a forma de participació en l’àmbit públic, de compromís amb la transformació socials, econòmica i política guiada per un ideal de fraternitat cristiana i proposant l’humanisme cristià entre els joves.

El cristiano no puede pensar nunca que creer es un hecho privado. La fe es decidirse a estar con el Señor para vivir con él. Y este «estar con él» nos lleva a comprender las razones por las que se cree. La fe, precisamente porque es un acto de la libertad, exige también la responsabilidad social de lo que se cree.” Benet XVI


Deixa un comentari